Er zijn in de loop der jaren talloze jailbreaktools voor iPhones en iPads geweest, maar we hebben er nog nooit een gezien voor de Apple Watch sinds deze voor het eerst debuteerde in 2015. Aan de andere kant zou dat heel snel kunnen veranderen.
iOS-ontwikkelaar PsychoTea publiceerde vrijdag de eerste beta van een Apple Watch-georiënteerde jailbreaktool naar GitHub . Dubbed OverCl0ck , het is een vroeg prototype en zou mogelijk kunnen veranderen hoe gebruikers omgaan met het beste draagbare apparaat van Apple.

We weten nog niet zo veel over de OverCl0ck Apple Watch jailbreaktool , maar we weten wel dat het watchOS 3 ondersteunt en dat het de Vörtex-kernel-exploit van Seguza gebruikt om zijn magie te bewerken.
PsychoTea geeft toe dat hij niet helemaal zeker is van de compatibiliteit van apparaten of dat de tool zelfs werkt. Dat gezegd hebbende, het kan alleen werken op specifieke Apple Watch-modellen. Vanzelfsprekend zou het niet werken op de Series 3 omdat het wordt geleverd met watchOS 4 van de fabriek.
OverCl0ck is een werk in uitvoering, dus het is niet bedoeld voor gemiddelde of beginnende jailbreakers in de huidige vorm. Het is eerder een manier voor nieuwsgierige ontwikkelaars om te sleutelen aan watchOS en nieuwe en opwindende manieren te ontdekken om de gebruikerservaring aan te passen.
Mocht de tool ooit in iets materialiseren, zegt PsychoTea dat hij een soort pakketbeheerder kan ontwikkelen voor het installeren van Apple Watch-gebaseerde tweaks . Het concept zou in veel opzichten op Cydia lijken, maar op een veel kleinere schaal.
Zoals het lijkt, is OverCl0ck slechts een voorlopige release bedoeld om de interesse van de gemeenschap in het modden van de Apple Watch te onderzoeken. Er zijn geen garanties dat OverCl0ck het volgende grote ding wordt of dat het toekomstige watchOS-versies zal ondersteunen, dus neem het met een korrel zout.
Heb je enige interesse in het jailbreaken van je Apple Watch? Deel waarom of waarom niet in het opmerkingengedeelte hieronder.